Pesanan Panaja

Sunday, December 8, 2013

Fakta Menarik Tentang Khasiat Kaki AyamPada kebiasaannya, kaki ayam akan dimasukkan ke dalam sup ayam sebagai penambah rasa. Ianya akan membuatkan rasa sup menjadi lebih sedap.

Ada sesetangah orang tidak mengemari sup kaki ayam. Mungkin kerana ada anggapan yang mengatakan bahawa ianya kotor. (mungkin juga sebab ayam tidak memakai selipar).Namun, kaki ayam dikatakan mempunyai khasiatnya yang tersendiri, ramai yang tidak tahu mengenai fakta ini.

Hari ini, aku nak kongsi sedikit info yang pada semua pembaca… semoga ianya berguna.

Fakta Menarik Tentang Khasiat Kaki Ayam Fakta Menarik Tentang Khasiat Kaki Ayam

New York: Kajian terbaru mendapati pengambilan kaki ayam dikatakan mampu mencegahberlakunya ‘osteoporosis’ iaitu sejenis penyakit tulang rapuh, mudah retak dan patah. Masalah tulang ini biasanya tidak menunjukkan sebarang gejala di mana ia berlaku tanpa disedari.

Bagi mencegah osteoporosis seseorang biasanya dinasihatkan mengurangkan faktor risiko dengan meningkatkan pengambilan nutrisi dan bersukan secara teratur.

Kaki ayam bantu cegah reput tulang

New York: Kajian terbaru mendapati pengambilan kaki ayam dikatakan mampu mencegah berlakunya ‘osteoporosis’ iaitu sejenis penyakit tulang rapuh, mudah retak dan patah. Masalah tulang ini biasanya tidak menunjukkan sebarang gejala di mana ia berlaku tanpa disedari.

Bagi mencegah osteoporosis seseorang biasanya dinasihatkan mengurangkan faktor risiko dengan meningkatkan pengambilan nutrisi dan bersukan secara teratur.

Pengambilan minuman atau makanan yang mengandungi kalsium tinggi adalah satu cara mengelak serangan osteoporosis.

Elak tulang rapuh

Tanda disedari, kaki ayam juga dikatakan memainkan peranan penting mengelak tulang rapuh disebabkan ia dikatakan kaya dengan sejumlah nutrisi yang berfungsi untuk menjaga tulang dalam tubuh manusia.

Laman web firma produk dan penyedia perkhidmatan kesihatan Bl Health menyatakan hydroxyapatite adalah makanan untuk tulang yang berasal dari tulang makanan. Secara logiknya, makanan tepat untuk tulang adalah tulang.

Fakta Menarik Tentang Khasiat Kaki Ayam 2 Fakta Menarik Tentang Khasiat Kaki Ayam

“Kaki ayam dikatakan satu daripada makanan yang kaya dengan zat itu,” kata laman web itu.

Kita tidak perlu lagi memperkecilkan kaki ayam kerana ia kaya dengan khasiat protein yang ada pada kulit, otot, tulang dan kolagen iaitu sejenis protein jaringan ikatan liat dan bening berwarna kekuningan. – Agensi.

INFO: Kaki ayam
Hydroxyapatite makanan untuk tulang berasal dari tulang makanan
Kaya dengan sejumlah nutrisi yang berfungsi untuk menjaga tulang dalam tubuh manusia
Kaya dengan khasiat protein pada kulit, otot, tulang dan kolagen.


tranugkite

Sumber: FB Hanya di Kelate 

No comments:

Post a Comment