Pesanan Panaja

Sunday, May 17, 2015

8 Sebab Orang Jepun Lebih Islam Dari Orang Islam


Jepun, sebuah negara maju yang pesat membangun tetapi masih lagi mengekalkan nilai-nilai murni dalam setiap penduduknya. Malah akhlak ini sama seperti yang diterapkan dalam agama Islam seperti menepati masa, jujur, dan lain-lain. Namun, ada yang berpendapat orang Jepun lebih Islam daripada orang Islam sendiri. Cuba lihat sebab dibawah.

Adakah WiFi Menyebabkan Masalah Kesihatan Dan Tumor Otak Di Kalangan Kanak-Kanak



Tajuk yang agak sensasi dan mengejutkan. Tetapi menurut Dr Erica Mallery-Blythe, seorang pakar di dalam bidang kajian frekuensi radio dan medan elektromagnetik anda harus mengharamkan penggunaan Wifi apabila berhampiran dengan bayi. Saranan penuh kontroversi beliau ini dilakukan selepas menyedari peningkatan kes tumor otak dan masalah pening kepada di kalangan kanak-kanak sejak memulakan kajian pada tahun 2009.

Monday, May 11, 2015

Kisah 'Kuwait Malaysia' Baiki Jalan Dengan Tapak Kasut


Lucu kan. Rakyat Malaysia bolehlah datang melancong ke Terengganu. Banyak daya tarikan yang mengujakan. Pantainya, masjid-masjidnya, hasil makanan tradisional hinggalah budayanya. Aku tak nak cerita yang semua pelancong dah tahu tu. Yang aku nak cerita ialah daya tarikan yang agak unik bagi pelancong iaitu jalanrayanya.

Datanglah ke negeri bergelar ‘Kuwait Malaysia’ ni. Pusing-pusinglah seluruh daerahnya. Kalian akan dapati jalanrayanya ‘amat mengujakan’. Baik jalan persekutuan, jalan negeri dan jalan bandaran,apalagi jalan atau lorong di kampungnya,  kalian akan dapati suasana seperti menaiki feri Langkawi. Lebih seronok dari itu, di sesetengah tempat kaki pemandu akan sentiasa menekan brek. Feri Langkawi mana boleh tekan brek macam tu.

Tempah iPhone 6 Dapat Biskut


KUALA TERENGGANU – Tempah iphone 6, dapat biskut! Itulah nasib yang menimpa seorang pengguna yang bukan sahaja hanya berangan memiliki telefon bimbit tersebut, malah turut berputih mata apabila terpaksa menanggung kerugian RM890.

Menceritakan bagaimana kejadian itu boleh berlaku, mangsa yang mahu dikenal Nor, 40, berkata, pada pertengahan April lalu, dia ada menjalankan urus niaga membeli telefon bimbit jenama iphone 6 terpakai secara online, untuk dihadiahkan kepada anaknya.

Sunday, May 10, 2015

Jutawan bawa 6400 pekerja bercuti di Perancis


Seorang jutawan China membawa 6,400 pekerjanya bercuti serentak selama empat hari ke Perancis.

Li Jinyuan, 57, yang disenarai majalah Forbes sebagai antara individu terkaya membawa separuh kakitangannya untuk menyambut ulang tahun ke-20 penubuhan syarikatnya.

Ketika berada di pusat peranginan Cote D’Azur atau French Riviera, jumlah pelancong itu turut mencipta rekod baru dunia.

Kekuasaan Tuhan: Anak Kembar Punya 2 Bapa


Misteri sains dan alam adalah sesuatu yang sering kali membuat kita terfikir betapa hebat dan besarnya kuasa Tuhan. Mungkin itu gambaran yang paling tepat untuk kisah yang dipaparkan ini. Seorang wanita di New Jersey, Amerika Syarikat, terkejut besar apabila diberitahu anak kembarnya mempunyai bapa yang berlainan.

Betul Ke ‘Kulit Kucing’ Yang Dijemur?


KEJAM dan tidak berhati perut! Ada segelintir individu tegar memperlakukan haiwan seperti ini..  Menerusi laman Facebook Friends of BN – Sarawak, pengendali memuat naik beberapa keping gambar memaparkan beberapa helai ‘kain’ yang dijemur di ampaian.

Ibu, pejuang sepanjang zaman


Hari Ibu memerkarakan kebutuhan ibu-ibu yang berada dalam berbagai golongan - ibu tunggal, OKU, warga emas, ibu muda, ibu bekerja dan yang bekerja dalam sektor informal, industri dan ladang serta ibu-ibu berpendidikan tinggi dan profesional. Di Malaysia hampir 3.5 juta ibu adalah suri rumah yang merupakan ibu-ibu para pembimbing generasi masa depan di Malaysia.